Code Rood: natuur ook in het regeerakkoord! #coderoodvoornatuur

Vandaag luiden natuurorganisaties de noodklok over onze natuur. Terecht!

Recent zijn er verschillende studies verschenen over de teruggang van onze biodiversiteit. Zo neemt het aantal insecten sterk af, waardoor jonge vogels te weinig te eten hebben. Geen wonder dat het slecht gaat met de weidevogels!

Om beter inzicht te krijgen in de teruggang van biodiversiteit, heeft D66, samen met GroenLinks en de ChristenUnie een hoorzitting georganiseerd waar Nederlandse topwetenschappers zijn uitgenodigd.

Ook heeft D66 ervoor gezorgd dat in het regeerakkoord voor het eerst in jaren weer extra geld is voor natuur. Hiervoor is onder meer de verhoging van het provinciefonds bedoeld.

Daarnaast is er 250 miljoen voor natuur en waterkwaliteit. Het rijk is verantwoordelijk voor natuur in de grote wateren. Dit geld kan worden ingezet voor zaken als het Groene Hart, het kustpact en de Marker Wadden.

Van belang is dat daarover nu afspraken worden gemaakt tussen de provincies en het rijk. D66 gaat er vanuit de kamer op toezien dat de Europese natuurdoelen zoals afgesproken in het regeerakkoord worden gehaald!

 

3 gedachtes over “Code Rood: natuur ook in het regeerakkoord! #coderoodvoornatuur

  1. Is er ook geld en mogelijkheid voor het verbinden van NP Heel de Heuvelrug Utrecht met Natura 2000 gebied de Veluwe d.m.v. een ecoduct bij Terschuur ter hoogte van tankstation Palmpol bij het MIRT A1 verbredings plan van RW om robuuste natuur nog robuuster te maken door te zorgen voor deze verbinding t.b.v. doelsoorten als de boommarter en andere diersoorten(zie MJPO.nl)?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s